Sunday, September 1, 2013

Tajnata na mojata dualnost

Tajnata na mojata dualnost, akril na kanavas, 80x80cm
copyright 130830, D Vincic Sisters
Kako mozev da znam deka sum pravo jagne? Postoea luge vo mojata okolina sto go znaea toa, no ne i jas. Jas bev preopteretena so zelbata da gi zadovoluvam drugite. Energijata na jagneto ja trosev, tuku taka. Se nauciv da zrtvuvam, da zrtvuvam, bez da prasam dali e fer trampata. Nesto cudno mi se motase po glavata, gi gledav rabotite onaka kakvi sto se, no dvete vrati od mojot son, ostanaa gatanka ne resena. Napraviv nekolku eksperimenti od koj ziv sram me izede. Eden den...pocnav da gledam sve naopacki, od gore na dole, izvrteno, izopaceno i so malce solca. Abrakadabra! Strplenie!Jagneto se seti deka moze da postane Pan na sumite, igrajki karti so cetrite elementi i zadovoluvajki se samata sebe. Sega, taa si ja znae svojata rabota, ona moze da go transformira sama svojot svet. Samo pazi se od Kralevi i Djandari! Tajnata na mojata dualnost, Se slozuvam so zenata od muzejot na peperugi, toa me spasi. Koja e tajnata na tvojata dualnost? D Vincic sisters
 

Tajnata na mojte slucki

Tajnata na moite slucki, 60x80cm,
D Vincic Sisters, copyright 130830
Ne mozam da se setam deka rekov zbogum na samata sebe, no znam deka go storiv toa, mnogu odamna. Postanav robinka....Tatkomi bese kral koj stalno zboruvase so laden pogled. Plasliviot i nesigurniot pogled gi osamutuva smelite devojcinja. Kako malecka nemozev da gi vidam teskite tovari na vozrasnite, se dodeka tie eden den ne stanaa preteski da gi nosam. Zajcinja, ogneni ptici i magicni stapcinja od prikznite sto gi citav, prodraa do mojata taga....Cija kerka sum jas?I bas koga donesov odluka da se baram samata sebe, se pocna na ubavo da mi odi. Zabranetiot baknez dojde, ja razbudi Zaspanata Ubavica od neziniot beznadezen son. Sega znam, ljubovta kon samata sebe, atrahirase novi slucki i luge bliski do moeto srce. Jas nauciv da ja transformiram prazninata vo tajna na mojte slucki. Koja e tajnata na tvojata slucka?
 
 

Tajnata na mojata persona

Tajnata na mojata persona, copyright 130812
akril na kanavas, 60x80cm, D Vincic Sisters
Ne se kajam za niedna greska! Nezna i polna so Ljubov za moeto novo "Jas", Jas transformiram bolka vo kreacija, zenskiot alkemist na cetrite sezonski vreminja. Im dozvoluvam na drugite da ja pokazat svojata Ljubov kon mene, toa me probudi! Dali ima nesto na sto seuste ne se sekavam? Ima uste mnogu raboti koj treba da gi iskusam, da osetam, da vidam, da gi vidam so eden par novi oci, oci koj mi se dadoa uste od samiot pocetok.